coqrouge

Carl Gustaf Gilbert Hamilton

        alias Coq Rouge   Innledning
   Oppvekst
   Utdannelse
   Karriere
   Ferdigheter
   Økonomi
   Interesser
   Kvinner
   Venner
   
   Kronologi
   Links

Våpen

Godt verktøy er alltid en viktig del av jobben, og Hamilton har et velutstyrt ”verktøyskap”. I forbindelse med spionanklagene gjennomfører politiet en ransakning av leiligheten hans og finner bl.a. 15 skytevåpen og 6 kniver.

Hamilton har to foretrukne håndvåpen. Den ene er en Beretta 92S pistol som nedenfor, men med perlemorskjefte og familievåpenet inngravert i skjefteplatene.
Beretta 92S
Den andre er en Smith & Wesson M19 Combat Magnum revolver.
Smith & Wesson M19
De to våpnene utfyller hverandre på mange måter. Pistolens fordeler er magasinkapasitet (15 skudd) og bedre presisjon, i hvert fall fra og med skudd nummer to. Revolveren gir til gjengjeld større pålitelighet og mulighet til å bruke ammunisjon med større gjennomslagskraft.

Hamilton har også to kniver som ofte er med på jobb. Den ene er en tveegget kniv med kamuflasjefarget plastskaft og blåsvart blad, laget av japansk spesialstål, og skarp som et kirurgisk instrument. (II.95)
commando knife
Den andre er en utseendemessig tvillingbror av den sveitsiske Victorinox lommekniven, men med en del dirker og annet utstyr som neppe finnes på noen sivil utgave.

For å transportere sine håndvåpen, bruker Hamilton ofte en egen våpenkoffert kamuflert som kamerabag med plass til kamera og to objektiver. Kofferten har en falsk bunn og en pleksiglassplate med metallinnlegg i den virkelige bunnen. Metallinnleggene har samme siluett som kameraene, og i det skjulte rommet finnes det plass for revolveren.

I tillegg til de to våpnene nevnt ovenfor, inneholder Hamiltons våpenskap også en Smith & Wesson M17 revolver (II.33) og sannsynligvis en Unique DES 69 finpistol (IV.42), begge treningsvåpen i kaliber .22LR. Revolveren er nesten eksakt lik den grovkalibrede M19, mens pistolen ser slik ut:
Unique DES69
Øvrige våpen varierer nok i takt med ønsker og behov. Hamilton har jo tilgang på det meste av Sveriges arsenal gjennom jobben, og har i tillegg gode kontakter både i USA og enkelte andre land.

Av våpen som Hamilton har benyttet på ulike oppdrag, i tillegg til sine personlige, kan nevnes

  • Avsaget hagle under bankranene i Tyskland (for å sprenge dører).
  • Ingram mod. 11 og Colt M1911 på gisselredningsoppdrag i Libanon (IV s.160)
  • H&K MP5K på Sicilia (VI.450)
  • Accuracy International L96A1 AW på jaktturene til Sibir og drapet i Linköping (X.185) (den svenske Försvarsmaktens skarpskyttergevær siden 1990)
MP5K, sammenlignet med 92S
PSG90På www.lyngstad.info kan du også finne:

[Viktoria] [Tid og rom] [RS Cosworth] [Hamilton] [Slektstre]

e-postadresse

Takk til alle som frivillig eller ufrivillig har bidratt eller inspirert til disse sidene.
Innholdet kan kopieres, men undertegnede gir ingen garantier med hensyn til opphavsrett.
Eventuelle feil på sidene er kun mine egne. © 2003-2008 Ole Dahl