coqrouge

Carl Gustaf Gilbert Hamilton

        alias Coq Rouge   Innledning
   Oppvekst
   Utdannelse
   Karriere
   Ferdigheter
   Økonomi
   Interesser
   Kvinner
   Venner
   
   Kronologi
   Links

Interesser

Fram til årene i USA var Hamilton aktiv i Clarté, men det politiske engasjementet falmer mye under oppholdet i California, ikke bare hos ham selv men også i samfunnet forøvrig. Hamilton beholder kanskje sine venstresympatier i hjerte men ikke så mye i gjerning.

I sin ungdom var Carl Hamilton en habil håndballspiller i svensk førstedivisjon, men en del av kunnskapen han ervervet i USA viser seg farlige på håndballbanen, i hvert fall hvis motspillerne satser på stygge taklinger (II.36). Dermed får håndballkarrieren en brå slutt. Under oppholdet i USA spilte han amerikansk fotball, som quarterback på universitetslaget The Coalas, pluss surfet litt, men de hobbyene var også vanskelige å holde på med i Sverige.

Som marineoffiser er Hamilton selvsagt en habil seiler, men selv ikke den interessen rekker han å dyrke i nevneverdig grad. Fritida brukes i stedet til jobbrelaterte sysler som nærkamptrening og skyting, enten hjemme eller på skytebanen i Danderyd. Fram til sommeren 1991 bedriver han skytetrening daglig, så sant jobben tillater det, men fra da av trapper Hamilton ned litt, for å tilpasse seg et mer "sivilt" liv.

Pontiac GTO 1969 Til forskjell fra andre kjente ”superagenter” er ikke Hamilton særlig opptatt av raske og eksklusive biler. Som fattig student i USA kjøper han seg en bred, duvende, åpen (I.212) Pontiac (III.50). Skal vi gjette på en GTO fra slutten av sekstitallet? Fin bil, men ikke akkurat hva James Bond ville valgt. Kanskje mer i stil med Xander Cage? Den beholder han helt fram til 1985. Mye oppsamlet frustrasjon (ikke spesielt rettet mot bilen) resulterer imidlertid i et impulskjøp og overgang til Ford Scorpio i desember 1985. Etter attentatet mot Eva-Britt og Johanna Louise, anskaffer familien Hamilton seg en grå og en grønn pansret Citroen XM, av samme type som presidenten i Frankrike bruker. Et nyttig men kjedelig valg, nok en gang.

Om Hamiltons smak er ganske hverdagslig når det gjelder bil, er den desto mer eksklusiv når det gjelder mat og på grensen til det ekstreme når det gjelder vin. Han er ofte på stamrestauranten Reisen, et steinkast fra sin leilighet i Gamla Stan, og selv hjemme på kjøkkenet diskes det gjerne opp med ganske avanserte tre-retters. På listen over Hamiltons favorittviner er det mye fransk, men det dukker etter hvert opp andre ting også i Hamiltons ganske imponerende vinkjeller ute på Stenhamra. Hvis du har lyst til å se nærmere på listen over favoritter, så gå HIT.

Sprit derimot er ikke i Hamiltons smak, og de sjeldne gangene anledningen krever noe sterkere, er det ikke dry martinis det handler om, men amerikansk Jack Daniels. Det er imidlertid svært sjelden, og passer det ikke med vin, drikker greven like gjerne te, kaffe med sukker eller øl.

Musikk er også en av Hamiltons pasjoner. Opera har han ikke særlig sans for (VI.xx) men for øvrig synes han å høre på det meste som kan karakteriseres som klassisk. Favoritten er kanskje Mozart. Vil du se nærmere på noe av musikken Hamilton hører på, så gå HIT.På www.lyngstad.info kan du også finne:

[Viktoria] [Tid og rom] [RS Cosworth] [Hamilton] [Slektstre]

e-postadresse

Takk til alle som frivillig eller ufrivillig har bidratt eller inspirert til disse sidene.
Innholdet kan kopieres, men undertegnede gir ingen garantier med hensyn til opphavsrett.
Eventuelle feil på sidene er kun mine egne. © 2003-2008 Ole Dahl