coqrouge

Carl Gustaf Gilbert Hamilton

        alias Coq Rouge   Innledning
   Oppvekst
   Utdannelse
   Karriere
   Ferdigheter
   Økonomi
   Interesser
   Kvinner
   Venner
   
   Kronologi
   Links

Kvinner - 1

Tessie

Kvinnen med stor "K" i Hamiltons liv var utvilsomt Teresia Maria Corazón ”Tessie” O’Connor. De traff hverandre da Hamilton var omtrent halvveis i sitt USA-opphold. Tessie hadde meksikansk mor og irsk far. Moren døde før Tessie og Carl traff hverandre, og Tessies alkoholiserte far Herb dør i februar 1990. Tessie er "chicana", dvs. californier av meksikansk avstamning, har langt, ravnsvart hår, ofte båret i en lang flette, og av utseende minner hun etter Anna og Åkes utsagn om dronning Silvia (VII.242).

Tessie var cheerleader for fotballaget der Carl spilte quarterback, og studerte jus for å kunne bli advokat og hjelpe fattige meksikanske immigranter. Vi vet at San Diego Pier Cafe var det første stedet han inviterte henne på, men var det i 1981 (III.304) "...da stedet var nyåpnet", eller i 1979 (VIII.44), noe som faktisk ville passet bedre med det øvrige handlingsforløpet?

Til tross for gjensidig kjærlighet, sprakk forholdet før studietiden var over. Carl hadde jo også en militær utdannelse å følge opp, en utdannelse så hemmelig at han ikke vil innvie kjæresten i hva han egentlig holdt på med. Stilt overfor Carls taushet vedrørende sine stadige utflukter, begynte Tessie å mistenke utroskap og dermed røk forholdet.

San Diego Pier Cafe

San Diego Pier Cafe, der Tessie og Carl har mange av sine stevnemøter.

I trass og frustrasjon endte det med at Tessie giftet seg med en rik, hvit forretningsmann og flyttet til Santa Monica. Hun oppga dermed sine karriereplaner inntil videre, og ble i stedet hjemmeværende. Carl fikk den ”glade” nyheten på et postkort 2. desember 1986. Tessie og Burt fikk sønnen Stan i begynnelsen av 1987 (III.52).

Kjærlighetssorgen forfulgte Carl i flere år, og på en tjenestereise til California tidlig i 1988 oppsøkte han Tessie igjen for å forsøke å rette på gamle feil. Det endte imidlertid bare med at hennes ektemann Burt truer med å sende hundene på ham.

De møttes imidlertid igjen på San Diego Pier Cafe noen uker senere, og Carl gjorde nok et forsøk på å overtale henne til å forlate Burt. Hun svarte med et ultimatum – nå eller aldri – men pga den forestående Operation Big Red, følte ikke Carl at han kunne akseptere tilbudet, og dermed endte det med brudd nok en gang. (III.304)

I juni 1989, i forbindelse med mistankene om at Carl er dobbeltagent, ble Tessie arrestert og forhørt av amerikanske myndigheter, som mistenkte at hun også kunne være kommunistspion. Det førte til et brudd med Burt, og i april 1990 dukket Tessie opp i Sverige. Hun hadde fått tilbud om jobb hos IBM, og ønsket å emigrere. Da var imidlertid Carl sammen med Eva-Britt, som er gravid i sjette måned. Likevel gjenopptok de forholdet, og Carl skaffet henne en leilighet i Värtavägen. I tillegg til å treffes der, dro de også utenlands sammen, både til Oslo og til California, mens Carl offisielt fortsatt var sammen med Eva-Britt.

Sommeren 1991 klarte Carl til slutt å bestemme seg. Rett før den andre reisen til Sicilia gjorde han det brått slutt med Eva-Britt og etter hjemkomsten flyttet han sammen med Tessie. De ble boende i Värtavägen fram til september 1991 da Carl kjøpte eiendommen Stenhamra. I oktober giftet de seg ved den svenske ambassaden i Paris.

Ved årsskiftet 1991/92, etter et besøk i Santa Monica der Burt faktisk gjorde alvor av truslene om å sende hundene på Hamilton, begynte de så å arbeide for å få tilbake foreldreretten til Tessies sønn (nå seks år? (VIII.64)) Stan. Gutten kom blant annet på ferie til Sverige sommeren 1993. Stan beskrives da som en åtte år gammel mørkhåret utgave av tegneseriefiguren Dennis, men det med alderen stemmer ikke helt med de tidligste opplysninger. Egentlig burde han vært seks. Som et ledd i kampen om foreldrerett, ga Carl et eksklusivt intervju i Los Angeles Post, men dette vendte imidlertid mafiaen oppmerksomhet mot California, og de drepte både Stan, ex-mannen Burt og deres tjenestefolk i Santa Barbara på sensommeren 1993.

Carl og Tessie rakk å få sønnen Ian Carlos sommeren 1992, men i 1994 lyktes mafiaen med å drepe Ian Carlos og Tessie også (X.38). En vaktmann hos IBM ute i Kista lar seg bestikke og en bombe plasseres i Tessies bil. Hun dør momentant, og Ian Carlos dør av brannskadene. Begravelsen finner sted rett etter Riksdagsvalget i september 1994 (X.104).

Eva-Britt

Skremt av hva han er i ferd med å bli, og drevet av ønsket om å bli mer som ”ekte” menneske, innleder han i mai eller juni 1989 et forhold til fungerende politiinspektør Eva-Britt Jønsson, født 16.05.60. Hun er rødblond, har mørkeblå øyne og er litt nærsynt. Eva-Britts familie er fra Skåne, men selv er hun oppvokst på Södermalm. Hun bor i Spånga sammen sin med schäfer da de treffes første gang.

Det skjer da hun og en kollega stopper Hamilton i fartskontroll, og han inviterer henne på middag på Reisen. Hun gjengjelder med å invitere ham med på seiltur i skjærgården, sammen med noen kollegaer. Samlivet blir ikke så enkelt. De har ikke kjent hverandre mange ukene før Hamilton sendes til Moskva, og som et ledd i sitt uoffisielle oppdrag der, innleder han et forhold til en annen kvinne, uten noen gang å fortelle henne om dette. Mer om det nedenfor. Eva-Britt kommer også på visitt til Moskva, men Hamiltons utenrikstjeneste får jo en brå slutt.

Etter Moskva-oppholdet flytter Eva-Britt og Carl sammen, og resultatet blir Johanna Louise Jönsson-Hamilton, som blir født rett før St. Hans 1990 (V.437). Da er imidlertid Hamilton på nytt utro, da han og Tessie har gjenopptok sitt forhold i det skjulte allerede i april. Dobbeltlivet fortsetter i ytterligere et år, fram til juni 1991. Da klarer Hamilton endelig, muligens fordi han regner med at han ikke vil komme levende hjem fra Sicilia, å fortelle Eva-Britt sannheten og be om skilsmisse. Skilsmissen blir antagelig mer vellykket enn samlivet noen gang var, men i august 1993 slår mafiaen til mot både Hamilton og hans familie, og Eva-Britt og Johanna Louise blir påkjørt og drept i Gamla Stan. Johanna Louise omtales da som Hamiltons ”seksårige datter” (IX. 167), men hun burde egentlig bare vært tre. Eva-Britt og datteren begraves i Skåne.

  Badstugatan

Barnehagen Ekorren - åstedet for mordet på Eva-Britt (IX.196).

De andre

Den russiske kvinnen Hamilton innleder et forhold til i Moskva heter Irina Dsertsjinskaja, og hun er sekularisert jødisk pianistinne bosatt i Moskva, ca. 30 år gammel, mørk, høy og mager. På grunn av forholdet deres, blir hun rekruttert av KGB for å tyste på Hamilton, men vel vitende om fiendens taktikk, benytter han dette for å spre desinformasjon om sitt oppdrag i Sovjet. Da Hamilton forsvinner, etter å ha utført mordet han ble sendt for, setter det utvilsomt Irina i en vanskelig situasjon i forhold til myndighetene, men Hamilton forsøker å godtgjøre dette gjennom å utnytte sine sovjetiske kollegers vennskapsgjeld og sørge for at Irina får debutere som konsertpianistinne, slik hun drømte om.

Irina er ikke den eneste pianistinnen Hamilton blir sammen med. Under sitt undercover oppdrag i Tyskland, har han et forhold til den ettersøkte RAF-terroristen Monika Reinholdt. Hun beskrives som 32 år, 170 cm høy, og er også pianist av yrke. De tilbringer bl.a. noen dager sammen i Stockholm i februar 1987, under forberedelsene til en planlagt aksjon mot den amerikanske ambassaden. Hun blir skutt og såret av Hamilton, og kort etter drept av GSG9, da det tyske antiterror-politiet stormer leiligheten der RAF-medlemmene holder til.

Ikke lenge etter innleder Hamilton et forhold Maria Szepelinska-Adamsson, en 34 år gammel, elektroingeniør født i Krakow, men bosatt i Norrköping. Maria er ansatt hos Ericsson. De treffes bare ved 3-4 ganger i løpet av det kommende året, og våren 1988 blir hun ved det uhell drept av Hamilton. Politiet greier å oppspore morderen, selv om han har vært dyktig til å skjule sine spor, men etterforskningen stanses før det blir reist tiltale, ”fordi det er i rikets interesse”.

Etter flukten til California innleder han et par års forhold til Linda Martinez, en akuttsykepleier og senere lege av meksikansk herkomst. Carl ønsker imidlertid ikke flere barn, av frykt for ytterligere hevnaksjoner fra mafiaen, og det gjør at forhold gradvis kjølner. Linda fullfører med Carl hjelps sine studier og gifter seg fire år senere med en annen. Carl holder en tale i bryllupet deres.På www.lyngstad.info kan du også finne:

[Viktoria] [Tid og rom] [RS Cosworth] [Hamilton] [Slektstre]

e-postadresse

Takk til alle som frivillig eller ufrivillig har bidratt eller inspirert til disse sidene.
Innholdet kan kopieres, men undertegnede gir ingen garantier med hensyn til opphavsrett.
Eventuelle feil på sidene er kun mine egne. © 2003-2008 Ole Dahl