logo

  Sierra RS Cosworth

chromeline

Lidenskap

Teknikk

Markedsføring

Klar for salg

Medaljens bakside

I konkurranse<Tilbake

Side 5

Bilen hadde i grunnen bare en eneste svakhet: Det var omtrent uimotståelig for biltyver. Noen stjal dem bare for moro skyld, andre valgte dem som fluktbil i forbindelse med ran og innbrudd. Politiets Volvo 240er og Peugeot 505er hadde jo ikke stort å stille opp. Det begynte raskt å versere de mest utrolige rykter om biler som ble kjørt tvers gjennom garasjevegger og om biltyver som tjuvkoblet både tre og fire andre biler for å rydde vei for Cosworthen som sto innerst i Ford-forhandlerens utstillingshall.

Ingen Cosworth-eier med vettet i behold tok sjansen på å parkere på gata i hovedstaden, selv om det bare var for en kjapp pizza på Peppe's, og du kunne knapt møte en UP-bil uten å bli stoppet for identitetskontroll. Man skulle tro at politiet var interessert i å få slutt på den usunne Cosworth-interessen, men som faksimilen under viser, virker det nesten som de også syntes det var litt gøy. Hvorfor stiller man ellers opp på slike artikler som bare bidrar til å holde mytene i live og gjør kjeltringene til helter?
biltyv

Guttungen på bildet skryter av å ha stjålet halvparten av alle Cosworth'ene i landet og gjengen han tilhørte ble tiltalt for 130 innbrudd og tyverier da politiet til slutt ga ham sjansen til å skifte karriere - og bli fotomodell i VG.

Sierra Cosworth har høstet mange lovord opp gjennom årene. Selv kan jeg bare erklære meg enig i alle lovprisningene. Det var en fabelaktig morsom bil, og tolerant på grensen til det masochistiske. Samme hvor mye juling den fikk, satt jeg med følelsen av at den bare brølte "Mer, meeer!". Fem år og 140.000 km med driftsikkerhet som en japansk familiebil og ytelse som en Ferrari 308 GTBi av omtrent samme årsmodell, satte i hvert fall dype spor. Mitt personlige forhold til Sierra Cosworth endte dessverre med en motorbrann i 1993 og forsikringsselskapet inndro vraket.

Etter brannen

Heldigvis havnet det imidlertid hos en oppretter i Moss, som bygget den opp igjen, og så vidt jeg vet lever bilen den dag i dag. To ganger har jeg til å med vært så heldig å møte den igjen på veiene i Hallingdal. Jeg håper den fortsatt har mange gode år igjen, og at de "ekte" Sierra Cosworth'ene vil fortsette å rulle, så lenge det finnes veier å kjøre på, til glede både for meg og alle andre entusiaster med sans for bra biler.


Fortsett>På www.lyngstad.info kan du også finne:

[Viktoria] [Tid og rom] [RS Cosworth] [Hamilton] [Slektstre]

e-postadresse

Takk til alle som frivillig eller ufrivillig har bidratt eller inspirert til disse sidene.
Innholdet kan kopieres, men undertegnede gir ingen garantier med hensyn til opphavsrett.
Eventuelle feil på sidene er kun mine egne. © 2003-2008 Ole Dahl