Turforslag for deg som har lyst til å bli bedre kjent med skauen min.

Nordsida.

Min ungdoms "bakgård" og det beste området å oppsøke for den som ville høre tiuren spille om våren. Ganske stor høydeforskjell fra topp til bunn, men ikke noe problem om man tar tida til hjelp. Hogsten har imidlertid fjernet mye av idyllen, og dette anbefales ikke som en familietur. Selv om det er en liten avstikker, så unn deg turen bortom Utsikten (Bingsvarden). Den lever opp til navnet og kan konkurrere med utsikten fra Oppskott.

Rute

Kurud
Rundtjern
Tua
Utsikten
Lindåsen
Trappeleet
Mellombingshagan
Turens lengde: 3,5 km.

Kart.

Kart

Tips om turen

Parker ved Kurud og følg Kurudkleiva opp mot Veslemyra og Rundtjern. Noen synes dette er en litt mørk og dyster vei. Jeg synes den er som en katedral og elsker denne delen av Fjella. Når du kommer opp til toppen er det bare å svinge høyre ved maurtua og følge ATV-sporene mot Bingen. Etter rundt 100 meter kan du ta avstikkeren ut til utsikten. Den er ikke så tydelig, men det finnes noen små varder som indikerer hvor du må ta av.

Traktorveien ned over Lindåsen til svingen i Trappeleet var plankekjøring inntil nylig, men nå har hogstmaskinene maltraktert mye av denne veien også. I min barndom satt tiurene i annenhver furutopp her, men i dag er det lite igjen av idyllen. Fra svingen i Trappeleet blir turen enda mer kronglete. Det er fortsatt ganske greit å finne begynnelsen på stien som stikker ut til høyre 20-30m nedenfor svingen, men etter at liene ned mot Måsarud ble snauhogd har rødsvingel, bringebærkratt og småbjørk tatt fullstendig overhånd.

Følger du Timberjack-sporene til det østlige hjørnet av hogstfeltet kommer du imidlertid inn på restene av stien gjennom Mellombingshagan. I begynnelsen er den bemerkelsesverdig tydelig. Etter hvert blir den dårligere, og det siste partiet tilbake mot Kurudkleiva minner mer om en steinete bekk enn en sti. Sånn har den imidlertid alltid vært.